Zit er een Storyteller in jou?

 

Jouw unieke kwetsbare levensverhaal delen voor jouw publiek! Met welk persoonlijk verhaal wil jij jezelf zichtbaar maken?

 


Vanuit het delen van persoonlijke ervaringsverhalen is de sociale organisatie VANSTOORNISNAARTALENT.NL ontstaan

Onze missie is om met Story Telling Seminars Now! iedere provincie in Nederland te laten ervaren hoe je met de kracht van psychische kwetsbaarheid zichtbaar wordt.

Ieder seminar vertegenwoordigt een andere sociale kwetsbaarheid, bijvoorbeeld de bipolaire stoornis of post traumatisch stress syndroom. Op deze manier wordt iedereen zichtbaar en maakt kwetsbaarheid mensen vooral sterker. Je rekent zo ook af met schaamte, zodat je meer van jezelf gaat houden, meer zelfvertrouwen ontwikkelt en dichter bij de mensen om je heen komt. 


 

Wij staan voor échte verhalen, een manier van communiceren die mensen verbindt. Storytelling staat voor je verhaal vertellen. Seminars zijn bij ons sociale bijéénkomsten bedoeld voor maximaal 100 deelnemers.

 

Waarom Story Telling Seminars Now?

 

Door het delen van jouw levensverhaal ontstaat vertrouwen, openheid en verbondenheid met medemensen. Jij wordt expert van je eigen verhaal. Jouw persoonlijke ontwikkeling krijgt hierdoor een boost. En anderen putten er vaak hoop en herkenning uit, doordat jij spreekt over jouw persoonlijke levensverhaal. Jij durft jouw zelf daarin kwetsbaar op te stellen. je weet dus waar je het over hebt. Het levens-wiel van anderen hoeft daardoor niet steeds weer opnieuw uitgevonden te worden. Onnodig leed kan daardoor bespaard blijven.

 

Lees verder

 

 

De initiatiefnemers van deze  Story Telling Seminars Now! organiseren lezingen speciaal voor mensen die de kracht van hun kwetsbaarheid* willen gaan gebruiken, en zodoende hun levensverhaal zichtbaar maken voor anderen.

 

Ontwikkel deze kracht door te luisteren naar de inspirerende verhalen van verschillende andere ervaringskundige, vooral op het gebied van stemmings wisselingen.

 

*Kwetsbaarheid maakt je vooral sterker en is de beste manier om af te rekenen met schaamte, om meer van jezelf te leren houden en dichter bij de mensen om je heen te komen.

 

Levens-veranderende persoonlijke verhalen verteld door ervaringskundigen, bijvoorbeeld een topsporter, hulpverlener en ondernemer.

 

 

Ons seminar-team is altijd op zoek naar enthousiast en luistergraag publiek. Jij kan jezelf door ervaringskundigen, die jou zijn voorgegaan, laten inspireren en zodoende wellicht ook gaan story tellen. Uiteraard kom je dan ook jouw levensverhaal met ons publiek delen tijdens één van de Story Telling Seminars Now!

 

 

Wil jij jouw persoonlijk ontwikkeling ook een boost geven door jouw levensverhaal als magneet, als aantrekkingskracht, te leren gebruiken?

 

Sluit je dan aan bij
🔻VANSTOORNISNAARTALENT🔺️
 wij staan voor

Story Telling Seminars Now!

✅ van en voor ervaringskundigen en betrokkenen.
✅  van voor en door mensen die zichtbaar durven en willen worden
✅  door te leren hun zelfgeschreven levensverhaal met het publiek van Moodswing Storytelling Seminars Now! te delen.
Kwetsbaar zijn is onze nieuwe kracht
Welkom! 

 

 

Maaike en René zijn volop bezig met de voorbereiding van het seminar All Bipolar, Unleash Your Fear and Perfection. Een avond waarin het loslaten van jouw angsten centraal staat. Boeiende sprekers zullen je inspireren in de manieren hoe je ‘anders-kunt-vasthouden’, zodat je je angsten in balans hebt en/of angst vrij kunt leven. Datum 25 maart 2020 in Heerhugowaard!

 


15593009603988415491167434038858[1044]-1.jpg
maximale aandacht = jij gaat voor maximaal 100 deelnemers spreken over jouw unieke levensverhaal, tijdens een Story Telling Seminars Now!

 

KWETSBAAR IS HET NIEUWE KRACHTIG

 

Krachtpatsen is passé, je kwetsbaar opstellen heeft de toekomst. Met een goede reden. Het versterkt je relaties – zowel privé als zakelijk – wanneer je je kwetsbaar en oprecht opstelt, in plaats van de schijn op te houden perfect, probleemloos en moeiteloos krachtig te zijn.

 

Kwetsbaarheid is het minst begrepen en meest onderschatte kenmerk in de mens. Het wordt door de meesten van ons geassocieerd met zwakte. Je toont je zwakheden, dus je bent zwak – is de redenatie. Maar die is totaal verkeerd! Het klinkt misschien vreemd, maar je zwaktes tonen is het sterkste wat je kunt doen. En het beste voor je relaties.

 

“Terwijl we misschien proberen om perfect, sterk en intelligent voor de dag te komen om binding te vinden met de mensen om ons heen, heeft dit valse voorwendsel meestal het tegenovergestelde effect.”

 

WAAROM KRACHTPATSEN NIET WERKT

 

We moeten dus niet pretenderen perfect en oersterk te zijn. Sterker nog: uit onderzoek van Standford University is gebleken dat we dat niet eens kunnen, en we meteen door de mand vallen wanneer we het proberen. Mensen om je heen hebben je meteen door en reageren er automatisch op:

 

“Wanneer we niet authentiek zijn en onze gevoelens proberen te verhullen, reageren anderen daar fysiek op (verhoogde bloeddruk). Deze fysieke reactie kan het ongemak verklaren dat we voelen wanneer we ons onder ‘niet authentieke’ of ‘neppe’ mensen begeven.”

 

HOE HET WEL WERKT

 

Het algemeen geaccepteerde idee dat we ontzag wekken en respect winnen wanneer we ons onfeilbaar en onaanraakbaar sterk opstellen, klopt dus helemaal niet. We wekken er alleen maar weerzin mee op en komen er gemaakter door over. En gemaakt of niet-authentiek zijn werkt niet. Eerlijk zijn, oprecht blijven en gewoon jezelf blijven werkt veel beter. Of beter gezegd: dat werkt wel.

 

Uít jezelf naar de mensen om je heen, toon je emoties, spreek je gedachten uit, laat juist ook je kwetsbare kanten en onzekerheden zien. Laat zien dat je gewoon een mens bent, net zoals iedereen om je heen – en ze zullen je veel eerder mogen, vertrouwen, respecteren en dingen met je delen.

 

Seppala legt uit hoe dat eruit ziet:

“Hoewel we de neiging hebben om ver bij onze kwetsbaarheid uit de buurt te blijven, is het een onvermijdelijk onderdeel van ons sociaal leven en onze relaties. Zelfs buiten de romantische relaties, is kwetsbaarheid iets dat we dagelijks tegenkomen: iemand opbellen die net een kind heeft verloren, een vriend om hulp vragen, verantwoordelijkheid nemen voor iets dat misging op het werk, een familielid confronteren met zijn gedrag of aan het bed zitten van een kennis die terminaal ziek is.
Kansen om je kwetsbaarheid te tonen komen elke dag voorbij, de vraag is alleen of we ze grijpen.”

KWETSBAARHEID TONEN, IN PLAATS VAN MACHT EN KRACHT – ÓÓK OP ZAKELIJK GEBIED

 

Je kwetsbaar opstellen werkt in je privéleven – maar zeker ook in je zakelijke leefomgeving is het de sleutel tot betere relaties met collega’s en bijvoorbeeld klanten.

 

Dit laatste is niet eenvoudig. Want bij je vrienden, familie of partner voel je doorgaans meer veiligheid om je zwaktes te tonen en je kwetsbaar op te stellen. In een zakelijke context, waar je misschien lange tijd (al dan niet bewust) als een super(wo)man voor de dag bent gekomen, is het niet eenvoudig om kwetsbaarheid toe te laten. Maar het is een belangrijke stap die het helemaal waard is. Kwetsbaarheid op kantoor is iets waar alleen maar goede en hechte relaties uit voortkomen, die nog veel meer goeds voor jouw carrière en de organisatie betekenen.

 

Catriona Pollard, auteur en PR-adviseur, in ‘Being vulnerable in business can be a good thing’:

 

kwetsbaar-opstellen-2

“De meeste succesvolle ondernemers zullen je zeggen dat relaties essentieel zijn voor zakelijk succes en dat de beste relaties voortkomen uit een emotionele connectie. Die emotionele connectie kan alleen gebouwd worden op eerlijkheid, waar twee mensen moedig genoeg zijn om hun ervaringen van mislukking én succes te delen.”

 

Maar hoe doe je dat, je zwaktes delen, als je niet álles wil delen of té persoonlijk wil overkomen?

 

 

“Kwetsbaar in de zakenwereld zijn betekent niet dat je je ziel op tafel moet leggen en je diepste geheimen moet vrijgeven. Het betekent dat je niet langer hoeft te doen alsof alles fantastisch is, dat je persoonlijke uitdagingen, mislukkingen en worstelingen deelt náást je uitingen van succes, enthousiasme en geluk.”

 

 

Met intense dank aan tijdwinst.nl!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.